Litobratřice

Akce a novinky v Litobratřicích


Rok 2008



LISTOPAD 2008

22.11.2008, 10:00

VYZVEDNUTÍ ZRENOVOVANÉ STŘECHY VĚŽE KOSTELA: pátek 21. 11. 2008 od 10:00 hod.

V pátek 21. 11. 2008 po 10:00 hod. vyzvednul vysokozdvižný jeřáb zrenovovanou střechu (špici) věže kostela sv. Jiří v Litobratřicích opět na své původní místo. Fotografie z opravy kostela si můžete prohléhnout v naší Fotogalerii.

U této příležitosti se od 10:00 hod. u kostela konala malá slavnost. Zúčastnil se i římskokatolický děkan znojemský P. Jindřich Bartoš, který požehnal nově pozlacený kříž a špici věže.

Program slavnosti byl:
1) Uvítání Josefa Pavloviče
2) Proslov technického administrátora znojemského děkanství p. Vlka - financování rekonstrukce kostela
3) Proslov starosty Litobratřic Milana Kadlečíka - historie kostela
4) Proslov Josefa Pavloviče - nálezy v makovicí věže a co se tam nově vložilo
5) Proslov německých rodáků Richarda Trettera (předseda spolku rodáků v Německu a Rakousku) a Reinfrieda Voglera (potomek dynastie starostů) o lásce k rodné vlasti a nabídce spolupráce při renovaci soch a Božích muk v Litobratřicích. Překládala Lenka Michalová.
6) Požehnání kříže a špice věže, modlitby - římskokatolický děkan znojemský P. Jindřich Bartoš
7) Poděkování Josefa Pavloviče všem, kteří se podíleli na organizaci této slavnosti
8) Volná diskuse, občerstvení.

Poté již následovalo samotné vyzvednutí střechy věže vysokozdvižným jeřábem na původní místo.

Přítomni byli i zástupci České televize a znojemského tisku. V Událostech v regionech (Brno) na ČT1 byla 21.11.2008 v 18:00 hod. odvysílána o této akci reportáž a v regionálních novinách Znojemsko vyjde článek.

Zprávu farní rady o renovaci kostela sv. Jiří v Litobratřicích LP 2008 a historických událostech po II. světové válce, která byla vložena v nerezové schránce do makovice věže kostela, si můžete prohlédnout zde:
Dokument farní rady do makovice kostelní věže.pdf
Historie Litobratřic od začátků až do roku 1945-1946.pdf
Geschichte Leipertitz von den Anfängen bis zu den Jahren 1945-1946.pdf
Proslov Reinfrieda Voglera 21.11.2008 v Litobratřicích.pdf
Rede von Reinfried Vogler den 21.11.2008 in Leipertitz.pdf
Nález v makovici kostelní věže v říjnu 2008.pdf
Auffindung in Zwiebel der Kirchturmspitze im Oktober 2008.pdf

Děkujeme tímto všem, kteří se této jedinečné akce zúčastnili.

Josef Pavlovič a Martin Michal


SRPEN 2008

3.8.2008, 23:30

VIDEODOKUMENT "VZPOMÍNKY NA DĚTSTVÍ – SETKÁNÍ RODÁKŮ V LITOBRATŘICÍCH – sobota 9.6.2007"

V neděli 3.8.2008 dokončil Filmový klub Litobratřice dokumentární film "VZPOMÍNKY NA DĚTSTVÍ – SETKÁNÍ RODÁKŮ V LITOBRATŘICÍCH". Toto setkání rodáků, dnes žijících v Německu a Rakousku, proběhlo v Litobratřicích v sobotu 9.6.2007.

Dokument byl zpracován v digitální kvalitě na DVD v grafickém studiu Filmového klubu v Litobratřicích, náročné práce probíhaly přes 1 rok. Vznikly dvě jazykové verze (obě jsou součástí DVD): česká pro místní občany Litobratřic a německá pro německy mluvící rodáky Leipertitz žijící v Německu a Rakousku.

Zatím bylo vytvořeno celkem 15 ks DVD, včetně barevného obalu a potisku média s fotografií Litobratřic, které byly zdarma rozdány nebo zaslány zúčastněným tohoto setkání. Dálší zájemci o tento dokument se mohou přihlásit e-mailem nebo telefonicky (viz. Kontakt), DVD jim bude zdarma předáno nebo zasláno poštou přibližně do 1 týdne.

Filmový klub Litobratřice tímto děkuje spolku Ortsgemeinschaft Leipertitz in Deutschland und Österreich za finanční podporu vzniku tohoto dokumentu.

Fotografie a videodokument si můžete prohléhnout ve Fotogalerii a Videogalerii.



VIDEODOKUMENT "ERINNERUNGEN AN KINDHEIT – TREFFEN DER ALT-LEIPERTITZER IN LITOBRATŘICE – Samstag 9.6.2007"

Am Sonntag 3.8.2008 beendete Filmklub Litobratřice Videodokument "ERINNERUGEN AN KINDHEIT – TREFFEN DER ALT-LEIPERTITZER IN LITOBRATŘICE". Dieses Treffen der Alt-Leipertitzer, die heute in Deutschland und Österreich leben, fand am Samstag 9.6.2007 statt.

Dokument entstand in digital-Qualität an DVD im grafischen Studio Filmklub Litobratřice, Arbeiten verliefen über 1 Jahr. Es gibt zwei Sprachenversionen (beide an DVD): tschechische und deutsche.

Bis zum heute existieren zusammen 15 St. DVD mit farbiger Verpackung und DVD-Druck mit Foto Litobratřice, die gratis an Teilnehmer dieses Treffens geschickt oder geschenkt wurden. Falls Interesse, melden Sie sich per E-mail oder telefonisch (siehe Kontakt).

Filmklub Litobratřice dankt hiermit der Ortsgemeinschaft Leipertitz in Deutschland und Österreich für finanzielle Unterstützung bei Entstehung dieses Dokuments.

Fotografie und Videodokument können Sie an Fotogalerie und Videogalerie sehen.




ČERVENEC 2008

17.7.2008, 20:45

Ve čtvrtek 17.7.2008 odpoledne jsme připojili k WiFi internetu dalšího člena. Nyní má sdružení LITOBRATŘICE-NET celkem 38 členů.

Martin Michal


15.7.2008, 15:08

Minule jsem informoval o tom, že blesk, který uhodil do kostelní věže, nám zničil jen záložní zdroj a napájecí adaptér. V tropických vedrech se ale ukázalo, že centrální přístupový bod byl také poškozen, začal postupně odcházet až ho bylo ve finále nutno několikrát denně restartovat a měli jsme dlouhodobé výpadky spojení. Naneštěstí neměl dodavatel v ČR na skladě ani jednu náhradní procesorovou desku a museli jsme čekat na dodávku nového Mikrotiku skoro týden. Po tuto dobu jsme se snažili udržovat internet v chodu, ale Mikrotik byl nestabilní a nevydržel dlouho. Tak jsme ho museli zapojit na spínačky a každé 3 hodiny vypnout a zapnout, aby šel internet aspoň chvilkama.

Až konečně došly komponenty, nainstalovali jsme nový přístupový bod, který je trojnásobně výkonný v porovnání s původním. Po drobných opravách na AP pro sever na stodole a na AP pro východ u paní Stehlíkové - tam byly poškozeny jen vysílací karty - je internet znovu v plném provozu. Zároveň jsme koupili náhradní komponenty pro záložní přístupový bod, pokud nastane v budoucnu podobná situace, jsme schopni ji řešit daleko rychleji.

Ukázalo se, že šifrování komunikace dává zabrat klientským zařízením OvisLink AirLive tak, že se přehřívají. Nejhůř jsou na tom OvisLinky na půdě přímo pod střechou. Našli jsme opravné utility, které sníží kmitočet procesoru a zároveň stabilizují práci procesoru při vyšších teplotách. Tyto utility byly nahrány do všech klientských zařízení, měly by zabránit výpadkům spojení kvůli přehřátí procesoru. Ale to uvidíme až v dalších horkách, přesto doporučujeme při vysokých venkovních teplotách vypínat OvisLink ze zásuvky v době, kdy s internetem nepracujete. Pokud internet přestane fungovat, jako první pomoc použijte vypnutí OvisLinku ze zásuvky aspoň na 30 s.

Znovuzprovoznění internetu byla opravdu fuška, děkuji Martinovi a Tomášovi za úsilí, které tomu ve volném čase věnovali.

Blesk způsobil našemu sdružení poměrně vysokou škodu, pokusíme se zařídit pojištění našich zařízení. Má někdo tip na dobrou pojišťovnu?

S pozdravem
Josef Pavlovič


7.7.2008, 18:00

OZNÁMENÍ O ZMĚNĚ KÓDU BANKY U ČÍSLA ÚČTU SDRUŽENÍ LITOBRATŘICE-NET

V pondělí 7. července 2008 došlo k právnímu spojení Raiffeisenbank a eBanky, u které mělo sdružení LITOBRATŘICE-NET svůj účet. Obě banky k tomuto datu ukončily právní fúzi a nově používají již pouze název Raiffeisenbank, zanikl rovněž bankovní kód eBanky. Všechny účty klientů eBanky od 7.7.2008 využívají nový bankovní kód 5500.

Od 7.7.2008 veškeré platby od členů sdružení LITOBRATŘICE-NET musí být směrovány na stávající číslo účtu 2417380001, ale již s novým bankovním kódem Raiffeisenbank 5500. Nové číslo účtu sdružení je tedy následující: 2417380001/5500.

Aby Raiffeisenbank dopady této změny co nejvíce ulehčila, dohodla se s ostatními bankami a k uvedenému datu automaticky provedli změnu bankovního kódu z 2400 na 5500 u trvalých příkazů, inkas i povolení k inkasu. Banka automaticky změnila veškeré trvalé příkazy či inkasa.

Platby, které budou po 7. červenci zasílány na původní kód eBanky, budou automaticky přesměrovány na nové číslo účtu.

Martin Michal


ČERVEN 2008

26.6.2008, 21:30

Ve čtvrtek 26.6.2008 večer jsme připojili k WiFi internetu dalšího člena. Nyní má sdružení LITOBRATŘICE-NET celkem 37 členů.

Martin Michal


12.6.2008, 13:26

Máme po valné hromadě, na které jsme schválili mimo jiné to, že nebudu posílat jednotlivě fakturu každému členovi sdružení. Faktura je za každý měsíc stejná, byla to jen zbytečná práce. Pro členy, kteří potřebují tištěnou fakturu se nic nemění, ostatním vytisknu nebo zašlu faktury na požádání. Budeme dávat zprávy a aktuality přímo na naš web www.litobratrice.cz.

Minulou středu 4.6.2008 nešel asi půl dne internet po zásahu kulového blesku do věže kostela. V naší Fotogalerii najdete několik fotek co blesk napáchal za škody a je malý zázrak, že náš přístupový bod na internet neshořel. Shořel nám pouze záložní zdroj a napájecí adaptér pro Mikrotik, naštěstí nic víc. Horší je to s řízením hodin a zvonů, to je ta fotka s vystřelenými součástkami, kryt skříně se rozbil o protější stěnu věže.

V sobotu 7.6.2008 jsme vyměnili poslední repeater na obecní stodole, repeatery u pana Bouzka (9.5.) a paní Stehlíkové (24.5.) jsme měnili už dříve. Fotky z těchto akcí si také můžete prohlédnout ve Fotogalerii. Ti z vás, kteří jste připojeni k těmto přístupovým bodům již máte šifrovaný provoz. V sobotu začneme šifrovat i zbývající klienty, připojené přímo k věži. Toto bude probíhat na dálku a v nejlepším případě to poznáte tak, že na klientském zařízení OvisLink AirLive (modrá krabička) začne trvale svítit jedna dioda červeně. V této době bude docházet ke krátkodobým výpadkům internetu.

Někteří z vás si ještě nevyzvedli trička a mikiny s logem sdružení, jsou u mě a můžete si je vyzvednou každý den odpoledne, vždy je někdo doma a proti podpisu vám budou vydány.

S pozdravem
Josef Pavlovič


11.6.2008, 20:00

Ve středu 11.6.2008 odpoledne jsme připojili k WiFi internetu dalšího člena. Nyní má sdružení LITOBRATŘICE-NET celkem 36 členů.

Martin Michal


KVĚTEN 2008

11.5.2008, 16:00

VALNÁ HROMADA SDRUŽENÍ: sobota 10. 5. 2008 od 18:00 hod.

V sobotu 10. 5. 2008 od 18:00 hod. proběhla ve sklepě u Pavlovičů Valná hromada neziskového občanského sdružení LITOBRATŘICE-NET.

Program valné hromady byl:
1) Zahájení valné hromady – usnášeníschopnost.
2) Schválení programu VH.
3) Volba zapisovatele, skrutátora a ověřovatele zápisu VH.
4) Seznámení s hospodařením za rok 2007.
5) Schválení výroční zprávy sdružení, rozpočtu a roční závěrky hospodaření 2007.
6) Schválení záměrů sdružení pro rok 2008.
7) Různé – diskuse.
8) Závěr – ukončení valné hromady.

Po skončení valné hromady následovala degustace vína.

Chtěli bychom tímto ještě jednou poděkovat všem zúčastněným členům.

Martin Michal a Josef Pavlovič


5.5.2008, 15:00

Při hledání termínu valné hromady jsme zjistili jediný volný víkend v tomto měsíci, kdy by se mohla VH konat. Svoláváme proto valnou hromadu sdružení LITOBRATŘICE-NET na tuto sobotu 10.5.2008, bude se konat opět u Pavlovičů ve sklepě, začátek bude v 18:00 hod. Občerstvení je zajištěno. Aby byla VH usnášeníschopná, musíme se sejít v počtu nejméně 19 členů, proto žádáme všechny členy, aby nebrali účast na VH na lehkou váhu.

Minulý týden dorazila trika a mikiny s naším logem, doufám, že se budou líbit. Triko obdrží každý člen sdružení a mikiny každý, kdo platil měsíční poplatky celý rok 2007. Trika i mikiny bude možno vyzvednout na VH, kdo se nebude moci dostavit, může si věci vyzvednout osobně u mně.

Těšíme se na setkání v sobotu.

S pozdravem
Josef Pavlovič


DUBEN 2008

16.4.2008, 21:00

LITOBRATŘICKÉ KROJOVANÉ HODY: sobota 19. 4. - neděle 20. 4. 2008

TJ Sokol Litobratřice Vás srdečně zve v sobotu 19. 4. 2008 na tradiční litobratřické Krojované hody. Začátek ve 20:00 hod. v místním kulturním domě. K tanci a poslechu zahraje kapela ZLAŤANKA.


V neděli 20. 4. 2008 slaví litobratřická farnost svoje patrocinium - slavnost svého patrona a nebeského ochránce - sv. Jiří. Poutní mše svatá bude v Litobratřicích v 11:30 hod.

Martin Michal


7.4.2008, 13:03

Minulý měsíc jsme dokončili výměnu zařízení na příjem internetu u všech klientů, kteří mají zařízení zakoupeno od sdružení. Tato výměna umožňuje vzdálený dohled a vzdálenou konfiguraci klientských zařízení, zjednodušuje hledání poruch a zrychluje jejich odstraňování. Tento měsíc začneme s překonfigurací topologie sítě, vzhledem k počtu uživatelů přejdeme na routovanou síť, každý klient bude vzdáleně přenastaven.

Účetní rok 2007 byl uzavřen a bylo podáno daňové přiznání. S výsledky hospodaření budete seznámeni na Valné hromadě, která proběhne v květnu, termín upřesním v příštím mailu.

S pozdravem
Josef Pavlovič


BŘEZEN 2008

12.3.2008, 22:08

V minulém měsíci jsme s radostí přijali dva nové členy. Vítáme je tímto mezi námi. Jednání o navýšení celkové konektivity byla ůspěšně uzavřena a nyní máme rychlost připojení do internetu 4 Mbit/s. Zároveň je ale omezeno stahování dat na 1 Mbit/s - tzn. všichni, kteří chtějí současně stahovat z internetu data se musejí podělit o 1 Mbit/s a pro ostatní uživatele zůstavá dostatečná kapacita pro běžnou práci.

Probíhá výměna zařízení pro příjem internetu u všech členů sdružení. Výměna již proběhla přibližně u poloviny členů a zbývající členové obdrží nové zařízení co nejdříve. U uživatelů se starým zařízením může docházet k výpadkům připojení do internetu, v tomto případě nás prosím ihned kontaktujte e-mailem nebo zašlete SMS.

Účetní uzávěrka za rok 2007 je těsně před dokončením, s výsledky hospodaření sdružení za rok 2007 budou členové seznámeni na II. valné hromadě, jejíž termín bude upřesněn později.

Přejeme všem radostné a požehnané Velikonoce.

Martin Michal a Josef Pavlovič


ÚNOR 2008

17.2.2008, 20:00

V pátek 15.2.2008 večer jsme připojili k WiFi internetu 34. člena a v neděli 17.2.2008 odpoledne již 35. člena sdružení LITOBRATŘICE-NET.

Martin Michal


7.2.2008, 13:24

Pracujeme na roční uzávěrce, v této souvislosti žádám členy sdružení, kteří nemají uhrazeny některé faktury z loňska, aby je uhradili osobně u Martina Michala.

Jednání o navýšení rychlosti linky stále nejsou u konce, mělo by být ukončeno v průběhu příštích 14 dnů, rychlost bude navýšena o další 2 Mbit/s, více není od stávajícího providera možné.

Vítám v našem sdružení dalšího člena.

S pozdravem
Josef Pavlovič


LEDEN 2008

18.1.2008, 20:30

V pátek 18.1.2008 jsme připojili k WiFi internetu dalšího člena, nyní má sdružení LITOBRATŘICE-NET celkem 33 členů.

Martin Michal


7.1.2008, 13:17

Přeji Vám požehnaný a úspěšný rok 2008, zdraví, pohodu a spokojenost.

Probíhá jednání o navýšení rychlosti naší internetové přípojky s firmou O2, snad se podaří navýšit rychlost na 4 Mbit/s. Tato rychlost je technické maximum, co nám může O2 pro Litobratřice nabídnout.

V minulém mailu jsem zasílal návrh loga pro sdružení LITOBRATŘICE-NET, dostal jsem pouze jeden návrh na úpravu. Trička a mikiny zadáme do výroby.

Vítám v našich řadách nového člena.

S pozdravem
Josef Pavlovič


6.1.2008, 21:00

Dne 6.1.2008 večer jsme připojili k WiFi internetu dalšího člena, nyní má sdružení LITOBRATŘICE-NET celkem 32 členů.

Martin Michal


TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2008: neděle 6. 1. 2008

V neděli 6.1.2008 od 14:00 do 19:30 hod. proběhl v naší obci již 8. ročník Tříkrálové sbírky, při kterém bylo vybráno 17.360,50 Kč. Všem dárcům jménem Oblastní charity Znojmo velmi děkujeme. Fotografie si můžete prohlédnout ve Fotogalerii.

Výsledky sbírek v naší farnosti:
• Rok 2004: 4.542,50 Kč
• Rok 2005: 7.306,- Kč
• Rok 2006: 6.289,- Kč
• Rok 2007: 9.892,- Kč + 5 EURO
• Rok 2008: 17.360,50 Kč

Kompletní výsledky za Charitu Znojmo naleznete zde: http://www.znojmo.caritas.cz/05stalose/08/tks.php.

Copyright © 2006 – 2017 LITOBRATŘICE-NET. Vytvořil Martin Michal. Všechna práva vyhrazena. Aktualizováno: 21.1.2011 20:00